Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Piratice napsal(a):

Mne by docela zajímalo, jestli takové jednání aerolinky dokáže někoho od cestování s nimi nějak odradit. Tedy aspoň z místních pisatelů.

 

Rozhodně, nic u nich nekupuji, raději si priplatim jinde. No ALE, i tak lítá WZZ na všech pražských linkách téměř vždy plný do posledního místa (asi to podnikání mají dobře nastavené) a když srovnáme s nějakým British Airways nebo nedej Bože s Lufthansou, tak to je ještě megaspolehlivy dopravce 🤷🏻‍♂️

0 Citovat

Mě jejich změny naopak docela vyhovují - jsem podnikatel a tak se nikoho na dovolenou ptát nemusím a rád získám flexibilitu a pak se rozmyslím jestli poletím třeba podle počásí na místě.

1 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Z doslechu to na me pusobi, ze Wizzair vetsinou zaplatil kompenzace za zrusene lety (pokud nemel patricnou vymluvu), ale kompenzace za nekolikahodinove zpozdeni letu neposkytnul nebo nekomu snad ano?

My jsme měli v listopadu 6 hodinové zpoždění při letu Vídeň - Ohrid. Na podanou  žádost o kompenzaci wizzair reagoval velmi rychle - do druhého dne ji uzavřel s vysvětlením, že se jednalo o mimořádné okolnosti. V odpovědi uvedli, že pokud nesouhlasíme s jejich řešením, tak se může odeslat stížnost na Online dispute resolution (ODR). 

Ve skutečnosti se ale jednalo si o technickou závadu (posádka letadla se omlouvala za zpoždění a mluvili o závadě na kole), letadlo bylo celou dobu na ploše. Tak to chci zkusit ještě jednou sama, než to předáme agentuře. Zkoušel někdo již řešení sporů přes ODR?

 

 

 

0 Citovat

Mám to stejně jako Jan Vidim (až na to že nejsem podnikatel). Kupuji vždy klidně rok dopředu nejlevnější termíny na místa kam bych zhruba chtěl. Vím, že na 99% s tím pohnou a poté mám flexibilní letenky (několikrát jsem ze zimního termínu udělal až letní termín). Ubytko a auto beru vždy s možností storna a řeším cestu až tak max. 1 měsíc před odletem když se mi zamlouvá termín (rozhoduji zda poletím tam kam jsem koupil, případně vyberu jinou destinaci kterou nabízejí nebo cestu zruším - a to vše s velkou flexibilitou). Kolikrát cestu zruším sám den před odletem, doplním kredit když nemám, případně beru zpátky peníze. Wizz loterie byla na začátku covidu výborná "hra" a díky ní jsem toho nalétal s Wizz hodně (za počáteční vklad cca 500 Kč). Ano, jsou to šul...ni z Maďarska, a kdo není časově flexibilní tak bych se jim vyhýbal, nekompenzují, lžou atd. Ale zatím je to v této loterii asi tak 50:1 v můj prospěch. Pokud člověk ví jak tato společnost funguje/nefunguje dá se využívat. 

1 Citovat

Dřív, když byl posunut let-tak přímo v možnostech od Wizz bylo napsáno, že buď 

potvrdit, zažádat o kredit, vrácení peněz  lze  i do 3hod před původním odletem. Před časem mi přišla posunutá Chania z VIE  09/23 /cca o 6 hodin / a nějaký časový rozmezí do kdy max. lze zažádat jsem tam  neviděl. Nemyšleno na hodiny, ale třeba dva, tři dny před. Což právě dává tu možnou flexibilitu. Nevíte jak to je aktuálně zatím? Samozř .s tím můžou do té doby ještě pohnout x-krát asi.

0 Citovat

No mam taky dojem, ze pokial to zmenia v ramci povodneho dna odletu, tak uz neponukaju ziadnu moznost. Bud ber, alebo nechaj prepadnut. Moznosti ponukaju az pri posune napr. na druhy den.

0 Citovat

Dřív to nabízeli i při posunu o pět minut. Ted už to musí být posun výrazný (podobně jako u Ryanairu). Myslím že aspoň o 3 nebo 4 hodiny, pokud to zase nezměnili v náš neprospěch. 

Vzhledem k oživení letecké dopravy bych ty rebookingy na exponované termíny nenechával na poslední chvíli. Může se stát, že bude vyprodáno. Nyní ne úplně výjimečné.

Investovali jsme kredit na Velikonoce v Neapoli. Snad to bude bez větších problémů. Každopádně pro dva to vyšlo stejně s WDC klubem jako ty vyšší ceny bez něj. Tak na rok je další WDC, byť ho třeba na nic už nevyužiju.

0 Citovat

torpy68 napsal(a):

No mam taky dojem, ze pokial to zmenia v ramci povodneho dna odletu, tak uz neponukaju ziadnu moznost. Bud ber, alebo nechaj prepadnut. Moznosti ponukaju az pri posune napr. na druhy den.

To neni pravda, ted mi wizz posunul odlet asi o 3 hodiny v ramci jednoho dne a mela jsem moznosti potvrdit X zrusit nejen posunuty let ale i zpatecni ktery se nijak nemenil a bud vratit 100% penize nebo 120% v kreditu.

Letela jsem s nimi v listopadu i v prosinci a nebyl zadny problem.

0 Citovat

Tazatel pisal, ze mu posunuli let o 6 hodin , a ziadne moznosti tam nemal.  Tak kto sa v tom potom ma vyznat...

0 Citovat

Ano let posunut o 6 hodin. Upřesním-možnosti tam byly  opět všechny 3 : potvrdit-akceptovat, nechat si vrátit peníze , nebo peníze na kredit-těch 120%. /ale 120% netýká se to admin.poplatku W6, tak pozor na to. Někdy je to pár EUR : 2,3 , někdy o dost víc /

Podstata byla, že tentokrát jsem se tam nedočetl do kdy to udělat před původním  časem odletu.  Dřív  ta možnost /naposled jsem to dělal před rokem / to snad opravdu bylo až 3 hod. před původním odletem. A když člověk nevybral žádnou možnost -nereagoval, tak to bylo braný jako, že souhlasí, akceptuje změnu-posun času odletu. 

Bylo to nějak tak? A teď-termín /hodiny,dny../ kterou  má na to aby se člověk se rozhodnul jakou možnost vybere před původním časem odletu? Říká o tom něco W6, resp. ví to někdo aktuálně? Samozř. nechci potvrzovat 9 měsíců před. Let  bude až 09/22.  A myšleno nejen na tento let, ale obecně pro další posuny, jiné lety, ...

 

0 Citovat

Kdo si hraje nevyhraje ... Kdo na ně má ještě nervy, tak už prodávají zimní letový řád na příští rok, některé destinace i na duben. Takže flexibilní letenky na Vánoce i Velikonoce téměř jistota. Od ledna 2024 mi to jde jen přes appku.

0 Citovat

Piratice napsal(a):

Mne by docela zajímalo, jestli takové jednání aerolinky dokáže někoho od cestování s nimi nějak odradit. Tedy aspoň z místních pisatelů. 

Teda leda že by si někdo koupil letenky z charitativních důvodu a pak jen v pohodlí domova na internetu sledoval aktualni vývoj situace :-)

Ano. Odrazuje, i když jsem se zatím nespálil (březnová Budapest - Tel Aviv vyšla na 100 %, stejně i s FR zpět). 

Teď jsem měl možnost různých kombinací Wizzu přes Arabský poloostrov nebo pobřeží Rudého moře do Káhiry, ale nevyužil. Ten poměr náklady/přínosy už nebyl nic moc. Kvůli pár tisícům nemusím šílet a šetřit, když se dá slušnou společností s občerstvením a ne jen minimalistickým zavazadlem. 

A po Střední Evropě vyhrává už dlouho auto. Nad nějakých cca 600 km už zvažuji nějaký low-cost a občas ho beru. 

Bral bych i noční autobus, jen pro zajímavost, ale většinou to jde nějak jinak levněji, takže to jsem zkusil jen jednou po příletu do VIE, kdy už jel jen noční RJ do Olomouce. Taky to šlo, ale holt je z toho člověk rozmlácenej a ne moc vyspalej. 

0 Citovat

Petr _75 napsal(a):

Kdo si hraje nevyhraje ... Kdo na ně má ještě nervy, tak už prodávají zimní letový řád na příští rok, některé destinace i na duben. Takže flexibilní letenky na Vánoce i Velikonoce téměř jistota. Od ledna 2024 mi to jde jen přes appku.

Já bych taky uvítal odpověď na to, co z toho jde NYNÍ při změně ze strany W6 vymáčknout. Ptali se tu už dva lidi, ale zatím nikdo neodpověděl :( Díky! 

1 Citovat

Pokud zruší, změní čas odletu, což je rok dopředu téměř 100% jisté, máš až do 3 hodin před původním odletem možnosti.

- změnit na jiný termín -14+30 dnů od původního termínu.

- změnit destinaci - už hodně omezené - jen nejbližší letiště - někdy ani to ne. 

- nechat si vrátit peníze, nebo těch 120% kreditu. 

Jasně, pokud let ruší na poslední chvíli pár hodin předem - a že to s porovnání s ostatními dělají nejvíce - je o nervy se s nimi tahat o finanční kompenzaci. Stále se ale tyto případy jedná o desetiny % z celkového objemu letů. 

Příklad s Larnakou je na jednu stranu dost mrzutý, na druhou by ovšem za těch 6 hodin čekání způsobené technickou závadou měla být kompenzace 400 EUR/osoba reálná.

Jak už někdo psal,100% souhlasím, že tadle aerolinka není pro každého, ale já s ní prozatím prolétávám s výhodamy. Takže Vídeň-Neapol a Wroclaw-Larnaca na listopad a prosince 2023 koupeno :D

2 Citovat

Díky!

1) Posunutí termínu jde udělat bez nutnosti zásahu podpory?

2) Změna letiště předpokládám jen za účasti podpory? 

Mám s Wizzair na květen za 2k koupenou Gruzii, tak až to zase změní, otestuju to.

Jinak já si na Wizzair stěžovat nemůžu, se Smart delay od Revolutu ideální kombo :-D

0 Citovat

Vše online - Viz možnosti už již změněho letu Praha-Varna na 07/2023. 

Jejich telefonická podpora a možnosti jsou taky hodně chabé.


w-6-2.png
w6.png
w6-1.png

1 Citovat

Přesně to jsem chtěl vědět, díky moc! 

0 Citovat

Dear Customer,

Everyone at Wizz Air is committed to liberating lives through affordable and sustainable travel, as well as providing a safe and reliable service to our customers.

This summer we have faced significant supply chain shortcomings which despite our best efforts have affected our ability to provide you the reliable service you so rightfully deserve and expect of us. On behalf of the entire Wizz Air Team we would like to apologize for the disruptions to your flight and how they have affected your travel plans.

With our sincere apology, we would like to also offer you  20 EUR  in the form of WIZZ credit, (converted into the currency of your WIZZ account) towards your next flight anywhere on the WIZZ network. This amount will be available for you in your Wizz Air profile within 7 working days of receiving this email and can be used for purchasing any Wizz Air flights or services, until 28 February 2023, as per WIZZ Account terms and conditions.

0 Citovat

Dobre, Baco, ale jaky je cely pribeh? Co se puvodne prihodilo?

0 Citovat

ja reku to posilaju kazdemu zakaznikovy a kukam teda, ze len ludom co maju na fb v priateloch velkeho geroja orbana :)

0 Citovat

Posílají to každému, na fb nejsem, a píšou mi něco ne o 20-ti éčkách, ale o 40-ti.

K tomu jsem jen jeden let loni u nich využil, kvůli šibování a rušení letů. :)

 

 

Dear Customer,
Everyone at Wizz Air is committed to liberating lives through affordable and sustainable travel, as well as providing a safe and reliable service to our customers.

This summer we have faced significant supply chain shortcomings which despite our best efforts have affected our ability to provide you the reliable service you so rightfully deserve and expect of us. On behalf of the entire Wizz Air Team we would like to apologize for the disruptions to your flight and how they have affected your travel plans.

With our sincere apology, we would like to also offer you 40 EUR in the form of WIZZ credit, (converted into the currency of your WIZZ account) towards your next flight anywhere on the WIZZ network. This amount will be available for you in your Wizz Air profile within 7 working days of receiving this email and can be used for purchasing any Wizz Air flights or services, until 28 February 2023, as per WIZZ Account terms and conditions.

We hope we will soon have the pleasure of welcoming you on board again and wish you Happy Holidays.

Kind regards,

Wizz Air Customer Service

0 Citovat

Já z nich vytáhl kompenzaci za zrušený let včetně nákladů na alternativní dopravu, tak mně nic nepřišlo. Byť třeba jen zatím 😀

0 Citovat

Wizzair je pro mně nejméně důvěryhodná evropská low cost aerolinka, letos jsem s nima měl jen jeden let z Vídně do Sharm El Sheikh a zpět, vybírám je jen pro případy, kdy nikdo jiný do dané destinace nelétá, shodou okolností jsem letěl podobně jako uživatel tady, co psal, že je nechali na letišti v Egyptě, pak jim na jednu noc zaplatili hotel s AI a dále jsem nepochopil jak to dopadlo, na co měli nárok, případně co si nad rámec museli zaplatit ze svého a jak to z nich potom dostali zpět.

Odlétali jsme z SSH o let dříve 9.12. a byla jen klasická večerní hodinová sekera. Ne že bych si to chtěl přivolávat, že zůstanu v budoucnu někde na holičkách, auto bylo zdarma zaparkované ve Vídni a třeba dva dny navíc na AI v Egyptě nad rámec dovolené bych byl bral...

0 Citovat

Aky je wizz, taky je, ale vcera som neodolal a tak Larnaca v marci za 26 eur s WDC a Tirana na jesen za 30. Larnacu dufam ze nebudu uz menit a na druhu stranu dufam, ze na jesen budu zmeny aj na Tiranu a Jerevan, aby boli flexi letenky :D

0 Citovat

Tak ja tiez v poslednom case s Wizzairom lietam minimalne, tento rok som mal s nim dva lety - do Egypta, kde to inak lacnejsie neslo a nastastie to bolo bez problemov... Davnejsie som s nim mal aj 15 letov rocne... Vcera som ale neodolal a zobral Dammam za 25 eur spiatocne, pojdem pozriet do Bahrajnu ak to nezmenia/nezrusia :)

0